Broj rezultata: 1

1
farmaceutski proizvod / [2841] ZDRAVLJE
EUROVOC 3.0 -- Deskriptor
Uporabi za:dezinfekcijsko sredstvo * farmaceutski pripravak * biljni pripravak
Napomena:Farmaceutski proizvod je ono što se proizvodi/primjenjuje na pacijentima (tablete sa svojim sastojcima, odnosno ono što postoji u stvarnosti), a medicinski proizvod je koncept koji to sažima s aspekta odobrenja/prava (glavni sastojak, oblik, količina, pojedinosti odobrenja). Kvalitativni i kvantitativni sastav medicinskog proizvoda u farmaceutskom obliku, odobren za primjenu na pacijentima, u skladu s propisanim uputama o lijeku.
Područje:[28] DRUŠTVENA PITANJA
Potpojmovnik:[2841] ZDRAVLJE
Širi pojam:farmaceutska industrija
Uži pojam:cjepivo
homeopatski proizvod
hormon
medicinski proizvod
psihotropna tvar
vitamin
Srodni pojam:medicina * troškovi za lijekove * propisi o lijekovima * farmakologija * zloupotreba lijekova na recept * određivanje cijena lijekova * kliničko ispitivanje
ENGLESKI:pharmaceutical product
Napomena:Pharmaceutical product is what is manufactured/administered to the patient (the tablets with their ingredients i.e. what exists in reality) and the medicinal product is a concept that summarises it from an authorisation/entitlement perspective (the main ingredient, the form, the amount, the authorisation details). Qualitative and quantitative composition of a medicinal product in the pharmaceutical form, approved for administration to the patient, in line with the regulated product information.
Upit: IDths_swish=(002957 )